Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: I begynnelsen sprang jag ur nyfikenhet I nyfikenhet vandrar jag alltjämt Kunskap samlar jag Visdom söker jag Vem är det jag som ur nyfikenhet sprang
Kategorier
Länkar
TUSENLAPPEN som FÖRSVANN
Joakim | 18 Oktober, 2006 20:59

En lokal kristdemokrat gav mig ett äpple i valrörelsen, tillsammans med ett löfte om sänkt bensinskatt. Jag, som miljöpartist, tittade besviket på henne och menade att detta inte var en särskilt ansvarfull politik med tanke på växthuseffekten. Höstens budgetproposition var inte lika ansvarslös, men de väljare som med glada miner både tog emot äpple och löfte måste nu rimligen känna sig rätt svikna.. Inte bara kristdemokrater förresten. Jag minns tydligt hur Reinfeldt pekade finger mot Persson i en av duellerna och menade att Persson inte tänkte på vanliga väljare när han inte ville lova ut sänkta bensinskattten. Undrar vad dessa vanliga väljare tänker idag.

Apropå vanligt folk. Vi med vanliga inkomster som skulle få en TUSENLAPP över varje månad med den nya regeringens politik och därmed känna oss klappade på axeln och en uppmuntran att fortsätta jobba istället för att leva det ”lata bidragslivet”. Hur känner vi oss idag när vi så smått börjar räkna på det hela. Tja för det första verkar i alla fall inte jag få en tusenlapp över, utan snarare 500 kronor. Och sedan beräknar mitt fackförbund att jag får en höjning på 250 kronor i månaden. När jag plockar fram min deklaration ser jag att jag fått ett avdrag på hundra kronor för fackföreningsavgiften. Den möjligheten försvinner och så bidde det bara 150 kronor över. Är detta den enorma stimulans vi vanliga löntagare ska få och som ska väga upp den oro vi möjligen kan känna inför risken att bli arbetslös?

Detta inlägg är pingat på intressant.se


 #
TOPPFORM DAG 6
Joakim | 14 Oktober, 2006 08:51

Idag tog jag mod till mig och ställde mig på vågen; 87 kilo väger jag, vilket är väldigt mycket när man bara är 173 cm lång. Därmed är mitt mål cirka 12 kilo bort.

Det blev inget träningskort denna vecka. Nya tag nästa vecka. Min andra snusdosa höll i nästan tre dagar. Målet om fyra dagar närmar sig.


 #
15 ÅR
Joakim | 11 Oktober, 2006 20:28

Hade kulturministern på sig att börja betala sin TV-licens, men valde att inte göra det. I femton år har jag betalat samma avgift, ibland under mycket knapra förhållandet. Inte nog med att hon parasiter. Hon ljuger också, när hon säger att detta var ett misstag.

Kulturministern bör avgå!!


 #
TOPPFORM: Dag 3
Joakim | 11 Oktober, 2006 20:10

Fyllde i blankettetn för att få årskortet idag. Imorgon tar jag träningsgrejerna och tar mig till träningslokalen! Köpte en läsk till lunchen. Inte bra, jag är nog sockerberoende. Åt en dajm till kaffet. Det var väl i stort dagens synder.

Funderade på att göra några situps. Avstod.

Planen är att börja så smått med stepmaskiner och en del vikter. Promenader på helgerna. Därefter något lättare aerobicspass och löpband. I fas tre kan man tänka sig kortare löpass utomhus.

Det är ganska lätt att tänka sig vad man ska göra....


 #
1,2 miljoner skäl att betala skatt
Joakim | 10 Oktober, 2006 21:01

Hade helt klart minister Borelius. En del drar sig inte för något när man uttnyttjar sin ställning som rik och mäktig. Fy tusan!

Appropå hushållsnäratjänster hävdar en del att det skulle vara så bra för miljön.(spna in diskussionen på Annas blogg) Hörde ett program i P1 som handlade om vad tjänstesektorn hade att erbjuda i form av nya arbeten.. Följande dialog utspelade sig.

Företagsledaren: Ökningen kommer även innebära ett större utbyte mellan människor i världen, fler resor och ökad globalisering...

Reportern: Men det kommer väl innebära mer flygresor(syftandes på miljön)

Företagsledaren: Ja, just det! Alla vinner på det!

Reportern: Tänkte väl på växthuseffekten...men vi ska väl kanske inte prata miljö nu..


Framöver kommer jag skriva lite längre om följande:

-radikalfeminism(Kielos)

- forts. Arbete, tillväxt och lycka

- Om medborgarlön
 #
TOPPFORM: DAG 2
Joakim | 10 Oktober, 2006 20:39

Nähä inte idag heller! "Glömde" träningskittet hemma. Och glömmer man det så kan man lika väl köpa en glasstrut till efterrätt, eller hur?

Snusningen går fortfarande förfärligt illa. En dosa på två dagar, en allt för blygsam förbättring. Nästa ska räcka i fyra dagar har jag bestämt.

Jag har inte vågat väga mig än men när jag väl gör det ska jag rapportera det också.


 #
TOPPFORM:DAG 1
Joakim | 09 Oktober, 2006 22:47
Ok, det här började väl inte så bra. Råkade köpa en snusdosa redan i morse och hann inte med att fixa gymkortet. Bortsett från en kaka till eftermiddagskaffet har kosthållningen varit godkänd. Fisk, frukt och inga excesser.

Imorgon ska jag ordna med gymkort och köra ett första styrketräningspass. Lovar...
 #
TOPPFORM!
Joakim | 08 Oktober, 2006 21:14

Toppform är definitivt mer ett TV-program än en beskrivning av mitt fysiologiska tillstånd. Jag har en hel del dåliga vanor, såsom tobak, socker och dålig mat, men det störst problemet är nog ändå avsaknaden av goda vanor. Jag tänker då närmast på motion, träning och annan fysisk aktivitet. Det slog mig att det kanske är dags att ändra på dessa sakernas tillstånd och göra ett rejält försök att komma i TOPPFORM!

Jag börjar imorgon med att köpa ett årskort på ett gym. Jag lägger helt sonika av med att snusa och jag minimerar intaget av dålig föda, i huvudsak socker. Vad mera? Jo jag låter er avgöra hur väl jag lyckas genom att föra dagbok över mitt leverne här på bloggen. Dock inte på huvudsidan utan i en speciell kategori med namnet toppform(detta är och förbli en politisk blogg inte en personlig)

Vad innebär det då att ha nått toppform? Jag tänker mig att inom 200 dagar ska jag ha nått matchvikten 75 kilo, samt lyckats med att springa 5 kilometer på högst 18 minuter.

Nu ska jag inte tynga er med detta projekt mer. Intresserade hänvisas från och med imorgon till Toppform kategorin till vänster.


O  #
Trött, Förkyld, Eländig
Joakim | 02 Oktober, 2006 21:20
Därav detta lilla avbrott i bloggandet. Återkommer så fort livsgnistorna åter sprakar.
 #