Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: I begynnelsen sprang jag ur nyfikenhet I nyfikenhet vandrar jag alltjämt Kunskap samlar jag Visdom söker jag Vem är det jag som ur nyfikenhet sprang
Kategorier
Länkar
DAG 82
Joakim | 31 Januari, 2007 22:16

Idag kändes det som ett konditionsmässigt genombrott på träningen. Jag kör 22 minuter på en trampmaskin. Antalet minuter är satt efter toppformsdistansmålstiden. Med nuvarande arbetsinsats på maskinen når jag 1 km på 22 minuter, vilket betyder att jag måste femdubbla insatsen för att klara målet. Nu är det givetvis inte samma sak att trampa i en maskin och springa på riktigt. Jag har förberett fas 3 genom att undersöka joggingutrustning. De bästa skorna kostar cirka 2000 kronor och en schysst vindjacka med byxor en tusenlapp. Det kostar att komma i toppform!

Min diet har total kolalapsat några dagar nu. Vågen räkande vid dagens träning dock bara 94,9 kilo, 0,2 kilo mer än i måndags.


 #
DAG 80
Joakim | 29 Januari, 2007 15:35

Botten vad det gäller vikten nåddes vid lördagens träning. Då mätte vågen modiga 96,1 kilo. Vid dagens träning kan jag konstatera att det vänt ordentligt: 94,7 kilo!

Födelsedagstårtornas tid är förbi och viktraset ska bli ett faktum. Vid lördagens träning denna vecka ska jag vara nere på 93.


 #

Trygghet skapar dynamik i samhället
Joakim | 29 Januari, 2007 08:42

LEDARE Linköpings Tidning 070129

När den före detta chefsekonomen vid världsbanken och nobelpristagaren Joseph Stilitz föreläste i LO-huset gav han ett viktigt råd till den svenska regeringen, nämligen att analysera vad som förmår oss människor att ta risker. Det handlar om att människor idag måste våga ta nya steg, byta jobb, bostadsort och så vidare för att ekonomin ska kunna utvecklas och näringsklimatet bli innovativt. Hur kan politiken bidra till att minska riskerna med ett sådant riskbeteende?

En första ingrediens torde vara att bibehålla höga nivåer i våra ersättningssystem, t. ex A-kassan. Vetskapen om att den privata ekonomin inte står och faller med den nuvarande anställningen innebär en trygghet som jag tror bidrar till ökat mod och förändringsbenägenhet.

En annan viktig sak, om än kontroversiell, är att på allvar se över den svenska arbetsrätten, LAS. Frågan är om inte denna lag mer binder människor än frigör dem. I Danmark är arbetsrätten i det så kallade Flexicurity i det närmaste obefintlig. Trots att det följaktligen är lätt att bli avskedad upplever sig danskarna som de tryggaste löntagarna i Europa.

En tredje, kanske mer svårfångad, ingrediens tror jag handlar om att öka tilliten till varandra i lokalsamhället. Identitet, sammanhållning och ansvar i och för ett mindre sammanhang minskar det man brukar kalla transaktionskostnader och skapar en ”Gnosjöanda” som både ger trygghet och ett bättre företagsklimat. I detta ligger också en utveckling av en småskalig social ekonomi där människors initiativkraft och ekonomiska utbyte kan öka.

Slutligen måste vi slå vakt om de redan etablerade välfärdssystemen som utgår från principen att mest resurser tillfaller dem med störst behov och som inte kompromissar med tanken att solidarisera sig med de svagaste i samhället, snarare än de som har förmågan att skrika högst. Alla utan undantag kan nämligen när som helst hamna i denna grupp som inte kan göra sig hörd. Vetskapen att samhället tar denna grundläggande hänsyn är avgörande för det trygga och därmed dynamiska samhället.
 #
DAG 76
Joakim | 25 Januari, 2007 23:27

Tränade.

Vikt: Bistra 95,5


 #
DAG 71
Joakim | 21 Januari, 2007 15:54

Tränade idag för tredje gången.

Gick riktigt bra.

En del födelsedagstårtor bidrog till en plump i viktprotokollet:

95,1 kilo


 #
DAG 70
Joakim | 20 Januari, 2007 21:06

Igår tränade jag för andra gången gymet.

Vågen visade 94,4 kilo

Tänkte redogöra lite mer för uppläget i detta toppformsförsök. Jag har delat in de 250 dagarna i 5 stycken femtiodagarsfaser.

FAS 1 : promenader, yoga

FAS 2: Gym, promenader, yoga

FAS 3: jogging 2,5 kilometer, promenad, gym, yoga

FAS 4:Viktiminskning, jogging 2,5, jogging 5 kilometer, gym, yoga

FAS 5: Jogging 5 kilometer, gym, yoga

I fetstil fasens utmärkande aktivitet. Givetvis gäller en ambition att minska vikten under hela perioden, men under fas 4 SKA kilona bort!! Detta för att minimera skaderiskerna i den sista fasen hårdträning inför tävlingen.


 #
DAG 64
Joakim | 13 Januari, 2007 14:34

Efter 64 dagar har det då äntligen hänt. Jag har genomfört mitt första styrketräningspass och skaffat årskort på det där gymet. Har också planerat in 2-3 träningstillfällen i veckan.

En liten tråkigare sak är att det råkade finnas en våg på gymet, en modern och fin sak som inte alls visade samma glädjande siffror som hemma. Jag vet nu vad jag väger och jag ska avslöja sanningen för er och sedan rapportera efter varje gymbesök hur det står till med vikten.

Jag väger 94,7 kilo!!

Målet är att komma ner till mellan 75-80 kilo, beroende på hur mycket muskelmassa jag samlar på mig.

Denna vecka har jag varit väldigt duktig på att hålla dieten, så mina förhoppningar är goda.


 #
Hörsings Kvartalsmatplan
Joakim | 12 Januari, 2007 14:04
MiddagLunch
1Grönsakssoppa
2Wokade grönsakerSoppa
3RårakorWok/soppa
4Ugnstekt fisk m. risrårakor
5Havregrynsgröt, äggomelett
6Pizzapannkakor
7RågmjölsgrötLax, rotfrukter i ugn
1GrönsaksmoussakaLax, rotfrukter
2MajssoppaGrönsaksmoussaka
3Rågmjölsgrötmajssoppa
4Pastasallad, tonfisk, spenatomelett
5LinssoppaPastasallad
6Falukorv, potatismosLinssoppa
7RisgrynsgröntRestmat
1Ärtsoppaomelett
2Tomatsås,vitlök,pastaärtsoppa
3Stekt Hokeifilé m. potatistomatsås pasta
4Risgrynsgrötomelett
5Grillad Kyckling, pommesrisgrynsgröt
6Pannbiff m. potatispannkakor
7PizzaGrönsakssoppa
1Fisksås m. rårisGrönsakssoppa
2HavregrynsgrötFisksås
3Vegetarisk lasangeOmelett
4Kikärtsoppalasange
5Grönsaksgratängsoppa
6Majskolv, varma mackorPyttipanna ägg
7Biff enchiladaRågmjölsgröt
1Rårakoromelett
2Citron & basilika fiskrårakor
3RotfruktssoppaFisk eller andra rester
4Korvgryta med rissoppa
5Risgrynsgrötkorvgryta
6Lax och grönsaker i ugnpannkakor
7Fläskfilégryta
1Havregrynsgrötgryta
2Ärtsopparatatouille
3Rotmos och fläskkorvsoppa
4Spaghetti och köttfärssåsrotmos, korv
5Pizzaspaghetti
6Mandelkyckling och rispannkakor
7FisksoppaRester
1Rågmjölsgrötsoppa
2Grönkålsrisottoomelett
3Minnestronesopparisotto
4Tonfisksalladsoppa
5Tacossallad
6MajskolvStekt bacon, vit sås, potatis
7Chili con carnepannkakor
1RårakorChili con carne
2Havregrynsgrötrårakor
3Fisksås och rårischili con carne
4Falukorv och rotmosfisksås
5Flåtiga hamburgare med pommesrotmos
6Vegetarisk lasangeHavregrynsgröt
7GrönsakssoppaRester
1Nudelwoksoppa
2Grekisk salladnudlar
3Spenatsoppasallad
4Rökt makrill, potatissalladsoppa
5Kassler m pesto, bönsalladrester
6Chicken alá Kingpannkakor
7HavregrynsgrötKöttgryta m Chili
1Tonfisksalladköttgryta
2Varmrökt lax, potatissallad
3Kornmjölsgrötlax
4Pasta m tomatsåssallad
5Rårisotto, baconpasta
6PizzaKikärtsoppa
7RågmjölsgrötPastasallad
1Köttbullar, makaronersallad
2Minnestronesoppaköttbullar
3Ugnstekt fisksoppa
4Grekisk salladomelett
5Tacossallad
6Ärtsoppa, pannkakorKornmjölsgröt
7MajskolvarLövbiff, pommes

 #
DAG 59
Joakim | 09 Januari, 2007 07:50

Har nu lagt om kosten rejält.

- Stadig frukost

- Inga sötsaker

- Bröd, in princip bara till frukost

- Ingen föda efter middagen klockan 18-19

Det funkar bra och jag känner mig redan i bättre form. Särskilt frukosten har inneburit att ajg är piggare och mer effektiv under dagen.


 #
Homo regionalis – och/eller en nedtonad nationalism del I
Joakim | 08 Januari, 2007 16:58

En grön regionpolitiker i Skåne bruka etikettera sig som en homo regionalis och vill därmed markera sitt engagemang för den regionala nivån och sin vilja att se ett ökat självbestämmande för denna politiska nivå. Bortsett från dennes skeptiska hållning till EU brukar jag i all väsentlighet hålla med honom.

För oss homo regionalis är det förstås en spännande tid vi går in i när ansvarskommittén släpper sitt slutbetänkande. Oron över resultatet är dock större än de förhoppningar man eventuellt kan hysa. Att staten ska gå in och rita kartor och göra nya regionindelningar är i sig något som får en att rysa en smula, särskilt om det landar på ett fåtal jätteregioner. Vad blir det då av den regionala demokratin? Sammanslagningar av regioner sker bäst utifrån ett lokalt initiativ så som så skedde i Skåne och i Västra götaland.

Naturligtvis måste man som Martin Tollén så klokt påpekar börja i änden där man diskutera de framtida regionernas uppgift. Hälso- och sjukvård sägs, inte särskilt oväntat, bli en viktig sådan uppgift. Detta är ett perspektiv som mycket starkt talar för större och färre regioner. Men det finns andra nog så viktiga perspektiv. Demokrati och arbetsmarknad tror jag är det som måste avgöra regionindelningen. Jag tror nämligen att en förstärkt regional identitet är en förutsättning för att vi ska komma till rätta med arbetslösheten på lång sikt. Och då är inte alltid störst bäst.

Detta utesluter inte att olika regioner går samman och samarbetar kring viktiga frågor som hälso- och sjukvård. En avgörande fråga är om detta räcker för att försörja kravet på ökad specialisering, befolkningsunderlag och resursutnyttjande med bibehållen legitimitet?? Det utesluter naturligtvis inte heller att smärre justeringar sker, men detta borde komma som ett uttalat behov från regionerna själv.

Andra bloggar om: regionindelning, ansvarskommittèn

Pingat på intressant.se


 #
DAG 53
Joakim | 03 Januari, 2007 14:33

Jag är nu väl inne i fas 2 av toppformsprogrammet. Det betyder att jag inte längre är nikotinist. Jag lever för tredje dagen i rad utan snus. Detta är inte lätt!! Men ett faktum.

I morgon ska jag gå på mitt första gym pass.

Nya matvanor kommer att infinna sig efter helgerna har jag insett.


 #
En osannolik profetia kanske slår in....
Joakim | 03 Januari, 2007 14:15

Jag skrev så här den 21 september 2006:

"STORSOSSE MONA

försöker jag vänja mig vid att tänka. För visst är väl ett Nej ett Nej och inte ett Ja? Och om denna hypotes är riktig föjer av uteslutningsmetod att vår nästa Storsosse heter Mona."

Få höll med mig i min "analys" då, men varefter tiden går sällar sig fler och fler till min ringlande skara.

Andra bloggar om: socialdemokraterna, partiledare

Pingat på intressant.se


 #