Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: I begynnelsen sprang jag ur nyfikenhet I nyfikenhet vandrar jag alltjämt Kunskap samlar jag Visdom söker jag Vem är det jag som ur nyfikenhet sprang
Kategorier
Länkar
Ända in till döden via snillrika rss-flöden
Joakim | 23 April, 2007 15:44

Leijonborg avgår, antalet friskolor ökar, Zlatan missar EM-kvalet och allt fler känner ett behov att bevaka sina hem via kamera. Två personliga tillkortakommanden och två samhällsfenomen i brännpunkt för denna dags mediala förstoringsglas. Det händer hela tiden så mycket och i händelsernas förlopp blir vi till. Ju mer det händer desto mer blir vi rent av till. Vi växer och sväller i den massmediala floden och kräver allt fler nyheter att föda oss med och ingen kan säga att vi inte är välgödda; TV8, metro, DN, Googleearth och hela vida bloggosfären. Ända in till döden via snillrika rss-flöden.

Ju fler förändringar vi kan registrera desto större blir vårt medvetande. Scenen för vår detektion av förändring bestämmer vår roll i universum. Självklarheter. Är det presidentval i Frankrike? Har björkarnas blad slagit ut?

Är en scen bättre än en annan?

Ok, när det inte händer något upphör vi att existera. Detta visar sig bland annat när människor ofrivilligt hamnar i isolering med fattig kognitiv stimulans. När något händer bekräftas vi och vi växer. I dagens samhälle händer det mycket. Är detta ett problem? Eller är det rent av något positivt.

Som vanligt så beror det på; på omständigheter och på individen.

Kanske ska en fruktbar ingång handla om den sunda balansen i hur vi hanterar och utsätter oss för intryck och information. Några insikter som startpunkt kan vara:

1. När vi uppslukas av något missar vi något annat

2. När vi tänjer vår kapacitet så ökar den.

3. Med vidgade vyer vidgas känslan av ansvar

4. Om vi medvetet processar information kommer vi också omedvetet att göra just detta. Vi blir datamaskiner.

5. Du möter aldrig kärleken i helikopter.

Pingat på intressant.se

Andra bloggar om: massmedia, information, IT,


 #