Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: I begynnelsen sprang jag ur nyfikenhet I nyfikenhet vandrar jag alltjämt Kunskap samlar jag Visdom söker jag Vem är det jag som ur nyfikenhet sprang
Kategorier
Länkar

« Den dolda faktorn bakom trafikdöden | Svårt att sikta på rörligt mål Reinfeldt! »

De fem småpartierna borde hitta strategi gentemot S och M
Joakim | 11 Augusti, 2007 20:59

Det talas allt mer om dueller mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt och ibland äger de ju faktiskt också rum. Men ibland hålls helt enkelt bara tal på en och samma dag. Så vitt jag förstår var det inte denna gång helt slumpartat utan S valde helt sonika att tala på samma dag som moderatledaren.

S och M och Media lever i en fruktbar symbios. DN skriver att dessa tal var "starsignalen för ett nytt politikerår". Ett starkt fokus på de två partiledarna är tacksamt tydligt för massmedial distibution och sänder den för S och M så viktiga signalen att det finns bara TVÅ alternativ.

Resultatet blir förstås att den politiska diskussionen förskjuts från sakpolitiska spörsmål till sym- och antipatier. Visserligen ges också de övergripande ideologiska skillnaderna ett visst utrymme, vilket förstås är positivt. Sahlin och Reinfeldt får tillfälle att redovisa sina visioner och sin berättelse om det goda svenska samhället. Problemet är dessa berättelse endast bryts mot varandra och de mindre partiernas visioner soppas under mattan.

Det är beklagligt men förståligt att det blir så. S och M är överlägset störst och kan i stort domptera media efter eget gottfinnande.

Detta betyder inte att vi i de mindre partierna måste sitta stilla och se på när Sverige allmer verkar få ett tvåpartisystem. Vi måste naturligtvis agera! Ett förslag är att vi hittar oss en favoritmotståndare att polarisera en given politisk diskurs mot. Utan en tydlig fiende förtvinar vi.

Varför inte Björklund - Wetterstrand, som borde ha en del att fajtas om när det gäller Kärnkraft, EU, Nato, betyg, integration etc.

Varför inte Ohly - Hägglund, som borde kunna diskutera familjepolitik, hbt-frågor, fastighetsskatt, klimat etc.

OK, Maud Olofsson blev utan, men det går nog att få in henne också på något sätt.Kanske med Peter Eriksson, men det vore kanske orättvist....

Poängen är att vi måste synliggöra varandra för att kunna få en större del av den politiska kakan.

(Uppdatering: i demoskop får S och M 71% idag.) Se också dagen.se

Andra bloggar intressant om: politik, partier, mona sahlin, fredrik reinfeldt, maria wetterstrand, peter eriksson, maud olofsson, göran hägglund, lars ohly, jan björklund,

Relevant grön länk:Johan Hellström(mp)


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage